HTML

gastrogertekelo

Minden ami étterem, étel, fogyasztás, rendelés, húsba, és hasbavágó kérdések, és témák. Tesztek, és tapasztalatok. A Konzervtől a Guldenig. Ne várd meg az F-World-ot,.. , ha egyszer itt sokkal rosszabbul járhatsz..

Friss topikok

  • Székely László: Jó napot! Nemrég voltunk pont ebbe az étteremben Balatonszárszói nyaralásunk közben de mi eggyálta... (2015.07.12. 18:08) Retro Étterem, Balatonszárszó

Linkblog

Gastroyal, svéd húsgombóc

2010.09.09. 19:39 gastrogertekelo

Egy régi emlék felevenítése, amikor még műanyagtálcás-kihordós kaját rendeltem.

Voltak egzotikus hetek, napok, ajánlatok. Egy alkalomal a svéd hét ihletett meg. Nem rénszarvastappancs rántva, de svéd húsgolyók.
Hát miért ne?


Igazából ez a poszt egy kicsit kilóg. Akkoriban még Gastroger néven impomáltam magamnak, de abból a blogból haláltusa lett. Megmaradt egy bejegyzésem, amit ezúton közreadnék, szemléltetésül a nemzetközi konyha, és az ételfutár vállakozások kombinációjaként.
A poszt 2009. márciusi, és akkoriban még a kufárok, bocsánat, futárok ételeinek tesztelése is belefért. (javított változatt.. . - basszus, akkor milyen lehetett az eredeti? ..-még szarabb... - ennél is? ..- ennél is.)

Gastroyal menű "Svéd hét":

Húsgombócók áfonyaszósszal, fött burgonyával

Fentiek mindez varia menüben persze, gondoltam azért csak elég lesz. Elég is volt. A húsgombócok a névben majdhogynem megtévesztő, de inkább trükkös. Mivel kettő diónyi húsgombóc van, így már jogos a többes szám használata. 
1 db:  húsgombóc.  2 db. : húsgombócoK. Így már jogos az étlap.

A dolog szépséghibája (azon túl, hogy  kb. még 3 perc kellet volna a szerencsétlen krumplinak, hogy megfőjjön, de ehelyett a francia konyha "legyen ress" tematikájára alapozva enhyén kemény volt, a szélén meg foszlós, mint egy kalács) hogy egy tálba volt bezsúfolva.

Minden. Ugye Rendelős ételt nem bontunk, betol a mikróba, melegít, majd zabál.
Vagyis éhséget csillapít.

píííng.. lejárt a mikro szerint az idő, bontsuk hát fel a műanyagtartályt.

Nos az áhított áfonyaszósz befolyt a krumpli alá, (ami némileg magába szívta, ugye...), a két gombóc megfelelő állagú volt (pingpongmérkőzéshez), és melegítve: vagy a gombóc lett forró, vagy a mártás hideg, és egyéb variációk, kinek hogy tetszik, ízlik. 
Amúgy a mártás (maradéka) kellemesen fanyar, nem túlfűszerezett, de jóízű, a gombóc kissé fűszeresebb, és villával ne próbáljuk meg kettévágni, mert kiugrik a tálból és szemköztb*sz. De a svédek biztos így szeretik.
 
Összességében: A frappáns névválasztás mellett, azonban a fehér műanyagdobozkában, két minifasírt, és egy adag lekváros krumpli várt, ahogy az kell..
 
Értékelés:
Névválasztás: 10/9
Tálalás : 10/2
Külön, külön az ízek : 10/5
Összhang, élvezeti érték : 10/2.
 
Szerencsére svéd hét nem sűrűn van. 
 
További jóétvágyat.

 

Szólj hozzá!

Címkék: svéd gastroyal húsgombóc gastroger

A bejegyzés trackback címe:

https://gastrogertekelo.blog.hu/api/trackback/id/tr172284184

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása